Om bøgerne

Jeg har skrevet 3 romaner i serien om Maeve. Bøgerne fås både digitalt og på tryk. Her er forlagets beskrivelse, som dækker det hele meget godt:

En anbefaling til fantasy-læsere fra 10 år. Kathrine Louise Nielsens to romaner om den 12-årige pige Maeve, der optages på trolddomsskolen Layvon for at lære at mestre sine magiske evner, vækker mindelser til Rowlings Harry Potter-univers. Maeve er en ganske særlig pige. Hun er halvt menneske halvt gud, og hun mestrer både ild og vand. Vi følger Maeve, der har almindelige glæder og sorger i hverdagslivet som teenager på Layvon, men som også udsættes for barske prøvelser, da skolens fred forstyrres af mørke kræfter, som truer med at overtage herredømmet i gudernes verden.

Ild og vand

Den 12- årige Maeve bliver lærling på trolddomsskolen Layvon. Her går det op for hende, at hun er halvt gud, halvt menneske, og at hun må kæmpe mod det onde med sine magiske kræfter.

Mofibo

Det er en stor og velfortalt dansk fantasyroman, fuld af trylleri og eventyr.

Femina

Ild og vand er godt fundet på og lunt fortalt på den højstemte måde. Den er vedvarende spændende på den rolige måde.

Politiken

Ild og vand er godt komponeret og holder spændingen fra start til slut. Til tider vildt spændende … Den kalder på en fortsættelse.

Folkeskolen.dk

Fuld af sjov og eventyrlige detaljer. Det er den danske forfatters første bog, og det er godt gået!

Troldspejlet

Som i ethvert fantasy-univers er rammen omkring handlingen kampen mellem det gode og det onde. I denne kamp spiller Maeve rollen som den udvalgte, der med sit særligt årvågne blik hurtigt kommer under uvejr med ondskabens uhyrlige rænkespil.

Jyllands-Posten

Forfatteren er kun 18 år, hovedpersonen lige fyldt 12, og jeg er næsten 30 – og alligevel følte jeg mig godt underholdt. Det er en sød historie med masser af fantasi og fortællelyst. Jeg tror også, den er god at læse højt.

Flensborg Avis

Om Kathrine bliver Danmarks svar på Harry Potters mor, J.K. Rowling, får tiden at vise. Nu skal hun først lige iføre sig studenterhuen på Sankt Annæ Gymnasium, hvor hun er matematiker med fremtidsplaner som havbiolog.

Familiejournalen

Den her er sgu da for cute, så den var jeg nødt til at tage med:-)
PS: Ja, jeg blev student, og nej, jeg blev ikke havbiolog

Her har vi en fantasybog, når genren er allerbedst, så bogen kan anbefales til alle fantasy-elskere og til dem, der gerne vil underholdes med en spændende bog.

Bogrummet.dk

Køb bogen (Saxo)
Læs eller lyt til bogen (Mofibo)

Første udgave (fysisk): 2005
Anden udgave (digital og fysisk): 2020
Sidetal: 296
Sprog: Dansk

De Spidsørede

Maeve er tilbage på trolddomsskolen Layvon, hvor hun skal forsøge at udvikle sine magiske evner. Men Maeve har kræfter, som de andre lærlinge slet ikke kan hamle op med, og det gør, at der bliver stillet ekstra høje krav til hende; krav, hun indimellem tvivler på, om hun kan leve op til. Imens Maeve prøver kræfter af på skolen, dykker sømanden Phil ned i bjergfeernes rige på jagt efter den første fjer. De gode får nemlig brug for særlig hjælp i kampen mod det onde.

“De Spidsørede” er efterfølger til “Ild og vand”. Bøgerne kan læses i forlængelse af hinanden eller hver for sig.

Mofibo

En helt aldeles vidunderlig fantasyroman, som kan læses af alle.

Fyens Stiftstidende

Kathrine Louise Nielsen har indgået en venskabspagt med sproget. Høj fortælleføring. Den er en go’ nummer to!

Politiken

Bøger som denne kan tage os i hånden og vise os en verden, vi ikke kender til; hvor alting, i modsætning til denne, ender godt.

Femina

Hvis du er vild med Harry Potter-universet, så er ’De Spidsørede’ lige noget for dig! Det er en fortælling, der både handler om de nære og almindelige glæder og kampe i livet som teenager og om den episke kamp mellem godt og ondt, som kæmpes ved hjælp af magi. Der er tale om klassiske fantasy-romaner, der repræsenterer genren på allerbedste vis.

Lindhardt og Ringhof

Køb bogen (Saxo)
Læs bogen (Mofibo)

Første udgave (fysisk): 2010
Anden udgave (digital og fysisk): 2020
Sidetal: 327
Sprog: Dansk

Gudedatteren

’Gudedatteren’ er afslutningen på trilogien om halvguden Maeve, der mestrer både ildmagi og vandmagi. Maeve rejser alene ud for at redde sin forsvundne bror. Undervejs er hun nødt til at ændre sin mission, da den onde troldmand Novtorn lykkes med at dræbe guder i gudernes rige – med katastrofale følger i menneskenes verden. Til sidst må Maeve opbyde alle sine kræfter for at redde sig selv og sine nærmeste. Men det kommer til at kræve et stort offer for Maeve, og kan det overhovedet lade sig gøre at vinde over Novtorns mørke én gang for alle?

Bogen er lige udkommet. Det er tredje del af serien, men hvis du ikke har læst de to andre, kan du sagtens starte med den her.

Mofibo

Den er virkelig god og nok min yndlings af de 3 bøger.

Freja, 15 år

Jeg har det som om, jeg lige har set en virkelig god film.

Jakob, 37 år

(Efter at have læst hele bogen på én aften)

Køb bogen (Saxo)
Læs bogen (Mofibo)

Første udgave (digital og fysisk): 2021
Sidetal: 127
Sprog: Dansk

Hent første kapitel af min nye bog gratis – samtidig får du at vide som den første, når der er nyt om mine bøger.